banner

Мексико и Доминикана

Ривиера Мая, Канкун и Плая Баваро

Ривиера Мая и Канкун са двата най-популярни мексикански курорта, но докато Канкун е предпочитан от американските туристи, за европейците Ривиера Мая предлага по-близки до техния стил на почивка условия и удобства. Живописни рибарски селца, мексикански барчета и ресторанти, близост до курорти като Канакун, Тулум и Чичен-Итца, го правят любимо място на туристите.

Ривиера Мая е точното място за любителите на красивата природа, тишината и спокойната почивка. В този курорт има по-умерен нощен живот отколкото в Канкун. Мястото е далеч от забързаните мегаполиси и търговски центрове.Бреговата линия на Мексиканската Ривиера се простира на 150 км от Плая дел Секрето (Тайния плаж) до Пунта Ален.

Плажовете, покрити с бял пясък, внушителни планински вериги, набраздени със зрелищни реки и водопади, соленоводни езера, изобилстващи от екзотични диви животни са само една малка част от облика на Доминиканската Република. Независимо дали търсите забавления, отдих или научно проучване, Доминиканската Република предлага безброй възможности. Пунта Кана - палмовия рай на Доминикана. Пунта Кана се намира в най-източната провинция Ла Алтаграсия на Доминиканската република и е една от онези екзотични дестинации, за които всеки от нас поне веднъж си е пожелал да посети. Града спада към общинската общност Пунта Кана – Баваро – Верон – Макао. Районът, известен със своите плажове и спа курорти, имащи излаз хем на Карибите, хем на Атлантическия океан, е популярна туристическа дестинация от 1970 г. насам. Там лятото е вечно и всички удобства на плажния курорт се съчетават с атмосферата на вечен купон. Най-известният и луксозен курорт на Пунта Кана е Плая Баваро, който е разположен на 25 км от международното летище Пунта Кана. Перленобелите плажове Баваро с техните гори от кокосови палми с право се смятат за най-хубавите в Доминиканската република и за едни от най-хубавите в света.